Home  /  recipes   /  ΓΛΥΚΑ   /  Τηγανίτες με μπανάνα και συκόμελο

Τηγανίτες με μπανάνα και συκόμελο

Γρήγορο, δυναμωτικό και πεντανόστιμο πρωινό!

Materials

10 τμχ περίπου

Για τη ζύμη:

  • 2 πολύ ώριμες μπανάνες, πολτοποιημένες στο multi
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα 1,5%
  • 1,5 – 2 φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. συκόμελο Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε.
  • 1 αυγό (προαιρετικά)

Για την γαρνιτούρα:

  • Λεπτές φέτες μπανάνας
  • Ξηρά σύκα σε λωρίδες και μουλιασμένα σε ζεστό νερό
  • Μαύρες και ξανθές σταφίδες επίσης μουλιασμένες
  • Crushed walnuts
  • Συκόμελο Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε.
  • Μέλι
  • Κανέλα

Implementation

Αναμιγνύουμε το γάλα με το αλεύρι και την μαγιά, μέχρι να γίνει ένα αρκετά παχύρευστο μείγμα και αφήνουμε στην άκρη για μισή ώρα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την μπανάνα και διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε απαλά. Το μείγμα μας έχει ένα κάπως σκούρο χρώμα λόγω της μπανάνας, του συκόμελου Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε. και του μελιού. Σε ένα ρηχό τηγάνι προσθέτουμε σπορέλαιο, περίπου ένα δάχτυλο. Τηγανίζουμε μια-μια τις τηγανίτες, προσεκτικά γιατί αρπάζουν αμέσως. Μόλις πάρουν το επιθυμητό χρώμα και από τις δύο πλευρές, τις στραγγίζουμε με μια σπάτουλα και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Τοποθετούμε τις τηγανίτες μας σε ένα πιάτο και γαρνίρουμε με τα υλικά που περιγράφουμε παραπάνω. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φρέσκα φρούτα ή άλλους ξηρούς καρπούς.

Περιχύνουμε με το μέλι και το συκόμελο, πασπαλίζουμε με την κανέλα και τις σερβίρουμε ζεστές.

Sorry, the comment form is closed at this time.

en_GB