CHEESE CAKE με καραμελωμένο σύκο
Υλικά
- 350γρ. ξινομυζήθρα
- 350γρ. ανθότυρο
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- 2 φύλλα ζελατίνης μουλιασμένα
- 1 φλ. καφέ ούζο
- 1 βάζο καραμελωμένο σύκο Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε.
Βάση:
- 180γρ. κριθαρένια παξιμάδια
- 60γρ. βούτυρο αγελαδινό (λιωμένο)
- 1 κ.σ. μέλι
- ½ κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα παξιμάδια στο multi και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας της βάσης. Τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24εκ.
Χτυπάμε στο mixer χειρός τα τυριά με την άχνη και προσθέτουμε το ούζο, αφού το έχουμε ζεστάνει και έχουμε διαλύσει με αυτό τις ζελατίνες. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στρώνουμε πάνω από τη βάση.
Βάζουμε στο ψυγείο το μίγμα για 2-3 ώρες το λιγότερο. Αφού το βγάλουμε ξεφορμάρουμε και καλύπτουμε την επιφάνεια με το καραμελωμένο σύκο Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε.
Sorry, the comment form is closed at this time.