Καλαμαράκια γεμιστά με αγκινάρες
Υλικά
- 4 μεγάλα καλαμάρια (300-400gr το καθένα)
- 2 βάζα ποικιλία ορεκτικών Ε. & Δ. Κόντος Α.Ε.
- 2 κρεμμύδια ξερά μέτρια ψιλοκομμένα
- 2 κρεμμύδια φρέσκα μέτρια ψιλοκομμένα
- 1 πράσο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
- 1 φλυτζάνι μυρωδικά της αρεσκείας μας (άνηθος, θυμάρι, μαϊντανός, δυόσμος, μάραθος κ.τ.λ.)
- 1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
- Λίγες ελιές
Εκτέλεση
Πλένουμε τα καλαμάρια και τα στραγγίζουμε. Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τα κρεμμύδια και το πράσο για 4-5 λεπτά, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις ελιές, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το τριμμένο ψωμί. Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, γεμίζουμε το καλαμάρι και το κλείνουμε με τα μουστάκια και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 1 ποτηράκι κρασί και λίγο λάδι. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο με σκεπασμένη κατσαρόλα για 30’ ή όσο να μαλακώσουν τα καλαμάρια.
Sorry, the comment form is closed at this time.