Home  /  ΣΥΝΤΑΓΕΣ   /  ΚΥΡΙΩΣ ΓΕΥΜΑ   /  Κοκκινιστό Μοσχαράκι Κατσαρόλας

Κοκκινιστό Μοσχαράκι Κατσαρόλας

Υλικά

  • 500 gr. μοσχάρι για κατσαρόλα (κατά προτίμηση χτένι ή λαιμό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 μεγάλο καρότο
  • 1 στικ σέλερι
  • 1000 ml. ζωμό λαχανικών
  • 50 gr. βούτυρο
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 150 ml. φυσικό χυμό ντομάτας Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε.
  • 100 gr. αποφλοιωμένα ντοματίνια
  • 1 κ.σ. καραμελωμένο σύκο Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε.
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 100 ml. κόκκινο κρασί
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί.
Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και προετοιμάζουμε τον ζωμό, τον οποίο κρατάμε πολύ ζεστό.

Σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε το κρέας σε τηγάνι με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί το βούτυρο, το αλατοπίπερο, την ζάχαρη και τα μπαχαρικά.

Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε την σάλτσα ντομάτας, τα ντοματίνια και τόσο ζωμό μέχρι να καλυφθεί το κρέας, μόλις πάρει την πρώτη βράση χαμηλώνουμε την φωτιά.
Σιγοβράζουμε για 2 ώρες περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τον φυσικό χυμό ντομάτας Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε. για άλλη μισή ώρα περίπου.

Στο τέλος προσθέτουμε μια κουταλιά καραμελωμένο σύκο Ε. & Δ. ΚΟΝΤΟΣ Α.Ε. ανακατεύουμε να αναμιχτεί με την σάλτσα και σβήνουμε τη φωτιά.

Σερβίρουμε με το συνοδευτικό της επιλογής μας.

Sorry, the comment form is closed at this time.

el